Ventilația ajută la creșterea siguranței transportului public împotriva răspândirii Covid-19, dar măștile sunt mai bune

O persoană infectată cu Covid-19 eliberează aerosoli care conțin coronavirus atunci când vorbește, râd sau pur și simplu expiră. Dacă persoana nu poartă o mască care să blocheze acești aerosoli, aceștia pot rămâne suspendați în aer și pot fi inhalați de alții din apropiere.

În aer liber, particulele de virus se pot dispersa chiar și cu un vânt ușor. Dar în interior, acolo unde nu este vânt, particulele tind să se concentreze și să atârne în jur. O bună ventilație poate ajuta la spargerea concentrației de particule de virus, dar nu poate face totul.

„Ventilația este grozavă, dar știm că, dacă suntem în aer liber, riscurile sunt mai puține. Este incredibil de greu să fii capabil să recreezi aceeași cantitate de flux de aer pe care ai avea-o doar cu modelele tale naturale ale vântului într-un spațiu interior restrâns, foarte aglomerat. face”, a spus Pollitt. “În afară de a vă pune, să zicem, într-un tunel de vânt, care evident nu ar fi confortabil din multe motive sau din punct de vedere al energiei, trebuie să ne gândim care este realist.”

Cum funcționează ventilația în transportul public

În toate mijloacele de transport în comun, un sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat atrage aerul exterior, îl tratează și îl împinge înapoi în habitaclu sau în mașină. Este un sistem cu buclă închisă care poate aspira aer rece.

Un autobuz sau o mașină de metrou poate avea 10 până la 18 schimburi de aer pe oră în partea joasă, potrivit lui Jim Alosi, fost secretar de transport în Massachusetts, care este acum lector de planificare a politicii de transport la Departamentul de Transporturi MIT Urban Studies and Planning; pe partea înaltă, ar putea avea 40 până la 50.

„Totul depinde de cât de vechi este echipamentul”, a spus Alosi. Sistemele mai vechi nu sunt la fel de eficiente ca cele mai noi.

Aerul ventilat care este bine amestecat are o circulație bună și este relativ sigură, a spus Varghese Mathai, profesor asistent la Departamentul de Fizică de la Universitatea din Massachusetts-Amherst, care a efectuat studii despre cum se răspândește coronavirusul într-un mediu.

Dar când ventilația nu este la fel de bună, aerul nu se amestecă la fel de bine și pot exista zone în interiorul unei încăperi cu o concentrație mai mare de particule.

„Nu poți prezice cu adevărat unde aceste zone nu sunt bine amestecate într-o cameră. Într-adevăr, este o problemă multidimensională și nu este ușor să prezici într-o cameră nu atât de bine amestecată cât de sigur este să stai pentru o perioadă lungă de timp. ”, a spus Mathai.

Iar dacă sistemul de transport dorește o eficiență maximă pentru a răci sau a încălzi aerul dintr-o cabină, poate închide admisia de aer și poate folosi ceea ce este deja înăuntru, a explicat Aly Tawfik, managerul statului Fresno.Institutul de transport și profesor asistent în Departamentul de Civilă și Inginerie Geomatică la Universitatea de Stat din California, Fresno.

„Autobuzele au filtre, la fel ca cele din interiorul vehiculelor noastre”, a spus Tawfik. „Dar nu sunt concepute pentru viruși precum coronavirusul sau virusul gripal”.

În mai 2020, Tawfik și echipa sa au făcut un experiment pentru a vedea cum s-ar putea răspândi un virus în autobuze cu un sistem de ventilație tipic.

Folosind lumânări colorate netoxice și abur, au simulat circulația aerului în diferite autobuze. Au descoperit că Sistemele HVAC sunt extrem de eficiente și mențin aerul rece sau cald în interiorul unui autobuz mult mai mult decât cred unii.

Când echipa a introdus fumul, au văzut că acesta s-a răspândit în câteva secunde și a umplut întreaga cabină. Chiar și atunci când au deschis ușile și au lăsat aer proaspăt în sistemele HVAC, fumul a persistat câteva minute. Cercetătorii cred că virusul se comportă ca fumul și ar putea persista chiar și după ce o persoană infectată părăsește un autobuz.

Este util să purtați măști în timpul călătoriei dacă sunteți singurul?

„Sunt rezultate neplăcute, pentru că înseamnă că deschiderea ușilor și ferestrelor nu ajută prea mult”, a spus Tawfik. „Sistemele au fost concepute pentru a procesa rapid aerul și a-l menține în interiorul cabinei pentru o perioadă lungă de timp”.

Cu un alt experiment, echipa a încercat să vadă dacă ar putea trata aerul pentru a-l face mai sigur. Au testat autobuzele cu trei viruși similari cu coronavirusul.

Răcirea aerului a atenuat în medie aproximativ 80% dintre viruși, iar încălzirea a fost de aproximativ 90%.

„Asta nu înseamnă neapărat că este sigur, pentru că acei 10% încă reprezintă milioane de viruși”, a spus Tawfik. În primul rând, nu este clar cât de mult virus este nevoie pentru a infecta pe cineva.

Filtrele HEPA au atenuat aproximativ 94% dintre viruși. Ionizatoarele au fost puțin mai puțin eficiente, dar oxidarea fotocatalitică și lămpile UV au fost mai bune. Lămpile UV din sistemul HVAC au eliminat aproximativ 99% dintre viruși.

Sistemul BART din California de Nord și sistemul de metrou din New York sunt printre cele care au introdus unele dintre aceste tehnologii în timpul pandemiei.

Cerul mai prietenos

Oamenii pot prinde Covid-19 în avioane, mai ales când o persoană infectată nu poartă mască, au arătat studiile, dar sistemul de aer al unui avion este mult mai puternic decât cel al unui autobuz sau al unui tren.
Iată câteva dintre orașele din SUA care își păstrează și renunță la mandatele de măști de tranzit

Avioanele folosesc filtre HEPA care pot capta aproximativ 99% din particulele din aer. De asemenea, au un flux de aer mai bun în zbor. Aerul este introdus de obicei prin partea superioară a cabinei, extras prin orificiile de ventilație din podea, alimentat prin aceste filtre și, în final, returnat în cabină.

Avioanele aduc aer în sus și în jos de aproximativ 20-30 de ori pe oră, creând un amestec de 50-50 de aer exterior recirculat și reducând potențiala răspândire a virusului. Riscul de a se îmbolnăvi este așadar scăzut, spun experții.

Cu toate acestea, oamenii se află în general în avioane mult mai mult decât în ​​metrou sau într-un autobuz, iar timpul mai lung într-un avion aglomerat poate crește expunerea unei persoane.

Când un avion este parcat, nu are această circulație superioară.

„Sistemele de aeronave sunt oarecum similare cu sistemele de autobuz atunci când sunt la sol”, a spus Tawfik. De aceea veți observa că temperatura nu este reglată și atunci când nu circulă aceeași cantitate de aer rece. Atunci este o chestiune de a prelua aceleași provocări.”

O situație de carpooling

Uber și Lyft au renunțat la mandatele de măști, iar multe companii de taxi au încetat să mai solicite măști.

O infecție într-o mașină este cu siguranță posibilă, arată studiile.

Puteți purta în continuare o mască, iar unii experți sugerează să deschideți geamurile mașinii și să vorbiți la minimum. Rețineți că rutele mai scurte sunt, de asemenea, mai bune decât cele mai lungi.

Ce altceva se poate face pentru a face transportul public mai sigur?

Alosi a spus că există lucruri pe care sistemele de transport ar putea face pentru a atenua anumite riscuri. Trenurile și autobuzele ar putea circula mai des, astfel încât să nu fie atât de mulți oameni la bord, de exemplu.

El spune că ar putea ajuta să le ceri oamenilor să prezinte dovada vaccinării dacă doresc să se îmbarce într-un tren sau avion. Probabil că nu ar funcționa cu metrourile sau autobuzele și nici politic nu ar zbura.

Alosi crede că transportul public a fost stigmatizat pe nedrept. „Dacă nu ești supărat de demascarea oamenilor de la magazinul alimentar, ar trebui să te relaxezi în transportul public”, a spus el.

Chiar înainte ca măștile să fie obligatorii în transportul public, studiile au descoperit că sistemele de transport public nu par să fie principalii factori de răspândire virală.

Și, deși nu este obligatoriu, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă totuși ca oamenii să poarte măști în transportul public interior.

„Când petreci mult timp în casă, evident că inhalezi, iar dacă ai colegi de cameră potențial infectați, poți inhala acele picături mici care te pot îmbolnăvi”, a spus Mathai.

Ventilația ajută absolut, a spus el, dar pentru a vă proteja poate necesita mai multe instrumente de atenuare. „Măștile reduc cu adevărat impulsul acestor picături de aerosoli eliberate”.

O mască te poate proteja chiar și atunci când alții nu o poartă.

„Doar purtarea unei măști este o soluție atât de simplă pentru a crește nivelul de siguranță”, a spus Pollitt. „A pune unul este un lucru ușor de făcut”.

.

Add Comment