Jucătorii de golf LIV reacționează la suspendările PGA Tour

Dustin Johnson și Phil Mickelson au aruncat joi lovituri de start în liga de golf finanțată de Arabia Saudită și nu a trecut mult până când PGA Tour a declarat că jucătorii săi care au participat nu mai sunt bineveniți, deși deja și-au demisionat.

Comisarul PGA Tour, Jay Monahan, a susținut o linie dură în ceea ce privește promisiunea că jucătorii ar putea alege un turneu sau altul, dar nu pe ambele.

Cei care au demisionat din PGA Tour – Graeme McDowell a spus că a făcut acest lucru cu 30 de minute înainte de plecare – nu mai erau eligibili pe niciun circuit PGA Tour. Cei care au rămas membri, precum Mickelson, au fost suspendați.

„Acești jucători și-au făcut alegerea sau din motive financiare”, a spus Monahan într-o notă către membrii săi. „Dar ei nu pot cere aceleași beneficii, considerente, oportunități și platformă ca membrii PGA Tour.”

Ian Poulter a spus că va contesta decizia. McDowell a spus că dorește „să mențină moralul ridicat”, renunțând pentru a încerca să mențină litigiile la minimum. El crede că suspendările sunt o modalitate sănătoasă de a face afaceri.

Mickelson nu a avut nimic de spus decât că nu va vorbi despre PGA Tour în primul său turneu în patru luni, doar pentru a confirma că va juca toate cele opt evenimente LIV, dintre care cinci vor fi în Statele Unite.

Când i s-a spus că oamenii sunt interesați de situația lui, Mickelson a răspuns: „Sunt foarte flatat că atât de mulți oameni sunt interesați”.

Rămâne de stabilit dacă acești jucători vor fi bineveniți. Deocamdată, Monahan a clarificat că suspendările includ Cupa Președinților — echipa internațională (țările din afara Europei) este determinată de clasamentele mondiale.

Monahan a spus că jucătorii care au demisionat vor fi eliminate din clasamentul PGA Tour – Cupa FedEx și Cupa Președinților – după această săptămână. El a spus că turneul se va asigura că cei care nu au renunțat nu vor afecta clasamentele din diferite liste de turnee.


PGA și LIV luptă pentru sufletul jocului nostru


USGA a declarat deja că jucătorii eligibili pot participa în continuare la US Open săptămâna viitoare. PGA Tour nu organizează turnee majore.

Campionul PGA Justin Thomas și de patru ori campion major Rory McIlroy au salutat decizia de a opri turneul săptămâna aceasta la Canadian Open.

„Cred că oricine a fost șocat în mod clar nu a ascultat mesajul pe care Jay și toți ceilalți l-au transmis”, a spus Thomas. “Ei și-au asumat acest risc, indiferent dacă au crezut că este un risc sau nu. Am mare încredere și mare încredere în PGA Tour și unde vom merge și vom continua să creștem, iar acești tipi nu vor face parte. din ea.

Zece jucători au demisionat din PGA Tour, o listă care include Johnson și Sergio Garcia. Mickelson, un membru pe viață cu 45 de titluri PGA Tour, este printre cei care nu au făcut-o.

LIV Golf, condus de Greg Norman și finanțat de fondul suveran de avere al Arabiei Saudite, a reacționat la decizia turneului, numind-o răzbunătoare și dezbinătoare.

„Este îngrijorător faptul că Tour, o organizație dedicată creării de oportunități pentru jucătorii de golf de a juca acest joc, este entitatea care îi împiedică pe jucătorii de golf să joace”, a spus LIV Golf. „Cu siguranță nu este ultimul cuvânt pe acest subiect. Era agenției libere începe deoarece suntem mândri că avem un grup complet de jucători care ni se alătură în Londra și nu numai.

Problema este că jucătorii concurează fără o ieșire conflictuală a evenimentului PGA Tour.

Jucătorii primesc de obicei trei astfel de ieșiri pe an pentru turnee de peste mări. Monahan a refuzat ieșirile pentru LIV Golf Invitational, deoarece este o serie de opt turnee care intenționează să concureze direct cu PGA Tour din Statele Unite.

Turul nu permite ieșiri la evenimente din America de Nord.

„Am respectat regulile turneului de la început până la sfârșit, răspunzând jucătorilor care au decis să întoarcă spatele turului PGA, încălcând în mod intenționat o regulă”, a scris el.

LIV Golf a plătit o taxă uriașă de semnare, Daily Telegraph raportând 150 de milioane de dolari pentru Johnson și Mickelson refuzând să conteste rapoartele despre care a fost plătit cu 200 de milioane de dolari. Ambele sunt mai mult decât câștigurile din carieră ale lui Tiger Woods la PGA Tour.

Norman a spus că LIV îi va sprijini pe jucători chiar dacă va ajunge în instanță. McDowell a spus că unii jucători au vorbit deja cu avocații.

„Nu am primit o descărcare de gestiune. Simțim că ar fi trebuit să primim comunicate de presă. Am făcut asta în ultimii 20 de ani, operând în toată lumea”, a spus McDowell. „Ascultă, știm cu toții că situația este despre ceva mai mare. Este competiție și nu-i place. Ei trebuie să joace jocul așa cum simt ei că trebuie să îl joace, adică să joace hardball.

DP World Tour nu a spus dacă își va suspenda jucătorii. Are o alianță de afaceri cu PGA Tour, inclusiv primele evenimente co-sancționate din acest an de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic.

Primul test pentru jucătorii din PGA Tour va fi Campionatul Travelers din Connecticut, săptămâna după US Open. Johnson a fost printre cei enumerați pe teren.

Invitația LIV Golf a fost difuzată pe YouTube și Facebook. Înainte de prima rundă, Norman a spus că a fost încântat să vadă un efort de 30 de ani care se concretizează.

El a încercat să înceapă un World Golf Tour în anii 1990 doar pentru jucători de elită și a avut un contract de televiziune aliniat până când PGA Tour a anulat momentul cu sprijinul lui Arnold Palmer. Acest circuit nu a decolat niciodată.

Acesta a făcut-o, susținut de bogății precum golful nu le-a văzut niciodată.

Fiecare turneu oferă 25 de milioane de dolari în premii în bani, cu 4 milioane de dolari pentru câștigătorul individual. Cel mai bogat eveniment din PGA Tour este Campionatul Jucătorilor de 20 de milioane de dolari. Canadian Open de săptămâna aceasta, care include cinci dintre cei mai buni 10 jucători din lume, are o pungă de 8,7 milioane de dolari.

.

Add Comment